Mijn volkje is dol op ijsjes. Is het buiten warm of koud: het maakt niet uit ijs is feest!
Ik ben dol op gadgets. Dus het rekensommetje was snel gemaakt, ik heb een Zoku pop maker aangeschaft.
Ik wilde gezonde(re) ijsjes maken, maar wel leuke.

wpid-20140919_130525.jpg

voor 3  pops

  • 200 ml vers geperste sinaasappelsap
  • 100 ml soja- of kokosyoghurt
  • agave siroop
  • pop maker
  • rietje
Zet de stokjes in de popmaker en vul hem  met de sinaasappelsap tot ongeveer een cm onder de vullijn. Mix de yoghurt met de sinaasappelsap naar smaak. Hier kan je eventueel wat agave siroop aan toevoegen. Ik vind sojayoghurt al erg zoet dus gebruik altijd maar weinig.
Hou de vorm goed in de gaten. Zodra er een klein randje is bevroren steek je het rietje er in en haal je het niet bevroren sap er uit. Nu heb je een lege holte in het midden.

wpid-20140919_131557.jpg
Nu vul je de holte met het yoghurtmengsel helemaal tot de vullijn.
Laat helemaal bevriezen en verwijder de pops.
Tadaa
wpid-20140919_134820.jpg

Heerlijke frisse verantwoorde ijsjes.

vrij van: lactose, melk, ei, gluten, (soja -bij gebruik van kokosyoghurt)