Iedereen kent ze wel, knijpfuit en ‘breakers’. Flitsende verpakkingen met een lekker tussendoortje. Fruit, yoghurt en tegenwoordig zelfs groenten. Reuze handig om mee te nemen of om uit te eten.
Wat ik een groot nadeel vind is de hoeveelheid afval en dat je geen controle hebt over de ingrediƫnten.

Al een tijdje was ik op zoek naar een oplossing tot ik op facebook een bericht over Squiz zag.

Squiz soja appel wortel.jpg

Dit leek mij DE oplossing. Zelf vullen en hergebruiken.

Vandaag mijn eerste squiz gemaakt. En mijn volkje vond het smullen!

voor 3 Squiz
3 kleine appels
3 wortels
100 ml Alpro soja yoghurt

Was, schil en snijd de appels en wortels in kleine stukjes.
Kook de stukjes wortel in een klein laagje water. Als ze bijna gaar zijn voeg je de stukjes appel toe. Stoof dit zachtjes tot alles zacht is.
Pureer het geheel met de staafmixer.
Als de puree is afgekoeld voeg je de soja yoghurt toe.

wpid-20141003_091305.jpg

Ik ben nogal een kliederaar en besloot de zakjes te vullen met een poffertjesfles. Je kan het ook met een spuitzak, schenkan of gewoon met een lepel doen. Maar dit werkt voor mij het beste.

wpid-20141003_091431.jpg

Doe de dop op het zakje en open voorzichtig de onderkant.
Ik vulde de zakjes tot de max-streep en sloot ze af.

Nu kan je de Squiz bewaren in de koelkast of vriezer, of gelijk opsmullen!

wpid-20141003_091533.jpg

Waarmee zouden jullie ze vullen?