Veggie fair logo

Afgelopen 4 en 5 oktober vond de 2e editie van de Veggie Fair plaats op landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek.
Een leuke markt met als uitgangspunt een duurzame, biologische en veggie lifestyle.

Appels oogst olmenhorst

Verschillende bekende en onbekende aanbieders stonden met heerlijke en eerlijke waar op deze twee daagse markt. Je kon allerlei hapjes proeven, vegan schoenen kopen, workshops en lezingen volgen en nog veel meer.
Vooral de lekker hapjes waren een pluspunt. Vega is allang niet meer saai.
Van Tivall proefde ik falafel en een Italiaanse burger. Er werden kleine porties veganistische hachee uitgedeeld op basis van Proviand, wat mij inspireerde om binnenkort eens vegan rendang te maken. Blokjes vegan kaas van Wilmersburger, Fair Trade pompoencurry, erwtensoep van de vegetariersbond.
De favoriet op dit soort evenementen is toch wel The Dutch Weed Burger. Een geniaal concept voor een enorm lekkere en gezonde veganburger.

TDWB wachten.jpg

De rij was lang maar was het wachten zeker waard. De burger was echt ontzettend lekker!

Mark the dutch weed burger flipper.jpg

Een van de oprichters van The Dutch Weed Burger gaf een inspirerend praatje voor het hoofdpodium. Zijn gedrevenheid en enthousiasme werkte enorm aanstekelijk op mij.
Met mijn buik, tas en hoofd vol ‘veggie goodness’ heb ik nog wat appels geplukt en ben naar huis gegaan.

Veggie fair aankopen.jpg

Op de foto; chocolade van ananda, mc2 burgers van De Vegetarische Slager, biologische elstar, cocos water van Veggie4u, gedroogde groentechips en kokossnippers.

Zijn jullie wel eens op een vega evenement geweest? En hebben jullie toen ook zoveel lekkers geproefd? Tips voor andere leuke Vega Events zijn welkom in de comments!