vegan kruidnoten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram bruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 75 gram koude plantaardige boter
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 4 eetlepels amandelmelk

Meng de droge ingrediënten door elkaar. Snij de koude boter in kleine blokjes en meng door de droge ingrediënten. Kneed goed door tot een mooi samenhangend deeg. Leg het deeg een half uurtje in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.  Rol pepernoten van het deeg en leg ze op de bakplaat. Bak ze in 15-20 minuten. Als ze nog warm zijn zijn ze nog wat zacht. Zodra ze zijn afgekoeld heb je een lekker bros kruidnootje.

Mijn volkje koos voor extra grote rustieke kruidnoten, zie foto. Wat is jullie favoriete sinterklaas traktatie? Laat het mij weten in een reactie.