Toen ik het kookboek Vegan voor de eerste keer doorbladerde viel mijn oog gelijk op de ‘ontbijtkoekjes’ .
Ze zagen er heerlijk uit en het recept klonk super eenvoudig.

Vierkante ontbijtkoekjes

De ingrediënten zijn allemaal gewoon bij de supermarkt te krijgen. Dit is een groot voordeel van dit boek, het meeste vind je in de supermarkt met een enkel uitstapje naar de natuurwinkel.

Voor ongeveer 16 koekjes heb je het volgende nodig:

300gr dadels zonder pit
200gr havermout
60gr volkorenbloem
30gr geraspte kokos
80gr bananenchips (en een beetje extra om alvast op te eten)
1thl fijn zeezout
1thl kaneel
120ml milde olijfolie
120gr agavesiroop
2 rijpe bananen
2el chiazaad (optioneel, ik heb het weggelaten)

Vierkante ontbijtkoekjes

Verwarm de oven voor op 180gr. Bekleed een vierkant bakblik (20cm) met folie of bakpapier, ik gebruikte mijn brownie bakvorm. Doe alle ingredienten in een keukenmachine en meng tot een grof maar wel goed gemengd beslag. Schep alles in een bakblik en bak 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Vierkante ontbijtkoekjes
Laat het even in de vorm afkoelen en stort het daarna op een rooster om verder af te koelen.
Snij in blokjes of repen.

Vierkante ontbijtkoekjes

Je kunt de koekjes eten bij het ontbijt, maar ze zijn ook erg geschikt bij de lunch of als tussendoortje.Ze zijn zo ontzettend lekker, bij ons hebben ze het ontbijt nooit gehaald 🙂

Dit recept komt uit het boek Vegan van Sue Quinn uitgegeven door Good Cook een must have voor elke foodie of vegan!

Wat eten jullie bij het ontbijt of als verantwoord tussendoortje? Gaan jullie deze koekjes ook proberen? Laat het mij weten in een reactie hieronder.