Ik werd onlangs gevraagd hoe ik mijzelf zou kunnen omschrijven.
Ik ben helaas geen schrijver, dus mooie vloeiende teksten kom je bij mij niet tegen. Ik hou van beknopt, to-the-point. Wat je ziet is wat je krijgt.
Daarnaast ben ik van de goed georganiseerde en geplande chaos. Ik maak lijstjes, heel veel lijstjes. Digitaal, in the cloud, op m’n smartphone en dan lekker afvinken.

Sarah's Vegan Chocolate Cherry Cupcakes

Sarah’s Vegan Chocolate Cherry Cupcakes

Eten vind ik heerlijk, koken vind ik het allerleukste wat er is. In patisserie kan ik mijn creativiteit, precisie en planning combineren met lekkere dingen en het verrassen van anderen. Ik hou er van om anderen te vertroetelen.
Ik geloof in, ‘Verander de wereld begin bij jezelf’ . Al bijna 20 jaar vegetariër en vegan enthousiasteling.Om mij het beste te omschrijven heb ik het volgende recept voor jullie bedacht.
Planning en organisatie {Recept}
Uitdaging {Patisserie}
Genieten { Chocolade}
Duurzaamheid {Vegan}

Vegan Chocolate Cherry Cupcakes

Voor de cupcakes

– 180 gr bloem
– 180 gr suiker
– 7 gr bakpoeder
– 60 gr cacao poeder
– 250 ml Alpro soja melk
– 2 theelepels azijn
– 80 ml olie
– 250 gr kersen (diepvries, zonder pit)

Voor de ganache
– 250 gr ‘Alpro op te kloppen‘ (koelvak)
– 225 gr pure vegan chocolade, in stukjes
– klontje plantaardige boter of kokosolie

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de cupcaketray klaar met de cupcakepapiertjes.


Whipped ganache
Verhit de ‘alpro op te kloppen‘ rustig tot het bijna kookt. Giet het over de stukjes chocolade heen. Roer zachtjes tot alle chocolade is gesmolten. Voeg het klontje boter toe en roer het door de ganache.

Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop met een mixer tot een luchtige mousse en vul de spuitzak met de ganache.

Sarah's Vegan Chocolate Cherry Cupcakes
Cupcakes
Zeef en meng alle droge ingrediënten met elkaar.
Doe de azijn in de sojamelk en laat even staan tot het dikker wordt.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een spatel of met de mixer. Snij de ontdooide kersen door de helft en voeg ze aan het beslag toe.

Vul de cupcakevormpjes en bak ze ongeveer 25 minuten tot ze gaar zijn.
Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

Decoreer met de whipped ganache, een kers en eventueel wat chocoladesnippers.

 

Welk recept omschrijft jou het beste? Laat het mij weten in een comment.