Veggie Saars Favo WaterflessenWater is hip.
Al jaren kopen mensen flessen water, maar gelukkig is het steeds meer bekend dat Hollands kraanwater van fantastische kwaliteit is. Het is fris, gezond, overal te krijgen en nog hartstikke goedkoop ook.
Ik vind het heerlijk om water te drinken en dan het liefst zo uit de kraan. Maar heb je geen kraan in de buurt, dan is een leuke waterfles ideaal voor onderweg of op je bureau.

Waterfeitjes
Water, H2O, bedekt ruim 70% van het wereldoppervlak en daarvan is maar slechts ongeveer 1% geschikt voor consumptie. Een mens bestaat gemiddeld voor 65% uit water, daarom kan een mens niet langer dan 2 dagen zonder water.
Daarnaast gebruikt een mens ongeveer 119 liter water per persoon per dag (!) en dan vooral voor de douche (ruim 50 liter) en het toilet (ruim 33 liter). Op een dag zou je ongeveer 1,5 liter vocht moeten drinken. Wat is er nou lekkerder dan een heerlijk glas fris kraanwater? Het is nog voordelig ook, want 1000 liter kraanwater kost ongeveer € 1,50.
(bron Wikipedia)

Plastic soep
In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. In de loop van de tijd valt dit plastic uit elkaar in kleine stukjes. Dit leidt tot ernstige verontreiniging.
Plastic in water is voor veel zeedieren dodelijk. Plastic kan je niet verteren. Daardoor komt dit giftige afval ook in onze voedselketen.
De plastic verontreiniging van het zeewater kan onze gezondheid ernstig schaden. Het overgrote deel van deze verontreiniging is afkomstig van het land. Plastic afval wordt geloosd door de industrie en in steden en zoekt een weg naar zee via rivieren, kanalen en havens.

Veggie's Saar Waterflessen

Waterflesjes
Steeds vaker zie je ze om je heen. De hippe waterflesjes. Deze flessen zijn superhandig voor onderweg of op het werk en school. Ze zijn duurzaam omdat je ze opnieuw vult en geen extra afval produceert. Steeds vaker zie je watertappunten op straat waar je jouw eigen flesje eenvoudig kan bijvullen. Er is zelfs een App waarmee je kan kijken waar bij jou in de buurt je jouw eigen flesje kunt bijvullen.
De waterflessen zijn er in veel verschillende uitvoeringen. RVS, kunststof, geborsteld staal of een hippe kleur.
Bedrijven zoals Dopper en Join the Pipe hebben daarnaast ook nog een ander doel. Schoon drinkwater voor iedereen. Zij steunen projecten voor het bouwen van waterpompen en veilige sanitaire voorzieningen. Op dit moment steunt Dopper waterprojecten van Simavi in Nepal.

Shoptip

Shoptip waterflessen
Ik vind de flesjes reuze handig en mijn volkje drinkt veel meer water nu iedereen zijn eigen fles heeft. Een leuke manier om je steentje bij te dragen!

1. Dopper € 12,50
2. KRNWTR € 22,95
3. Klean Kanteen € 18,99
4. KOR € 21,95

Netflix tip: Bottled Life

Drinken jullie ook water uit een duurzaam waterflesje?