Later als ik groot ben wil ik zo’n echte ‘Nonna’ worden met de hele familie rond de tafel die volstaat met heerlijkheden. Verse pasta’s, gegrilde groenten, bruschetta’s, salades.
Dan mag een lekkere gevulde ravioli natuurlijk niet ontbreken. Zelf pasta maken is niet moeilijk, maar wel even een klus. En het resultaat mag er zijn!
Het volgende recept bestaat uit twee delen: de pasta en de vulling.
Het recept voor de pasta is geschikt voor alle soorten verse pasta.
Voor 4 personen
bereidingstijd 1 uur
Vulling
- 100 gr biologische diepvrieserwten (ontdooid)
- 50 gr vegan kaas (bijv wilmersburger) of edelgistvlokken
- 1 teen knoflook
- 40 gr pijnboompitten
- 1/2 bos basilicum
- zout en peper
- 1/2 eetlepel olijfolie
Rooster de pijnboompitten zonder olie in een pan en laat ze daarna afkoelen op een bord.
Doe de erwtjes en de knoflook in de keukenmachine en hak ze tot een grove puree. Hou een derde van de pijnboompitten apart en voeg de rest aan de puree toe samen met de geraspte wilmersburger ,basilicum en olijfolie. Zet de keukenmachine weer even aan tot het de juiste consistentie heeft. Proef het mengsel en breng op smaak met zout en peper.
Pasta
- 200 gram pastabloem
- 1 theelepel olijfolie
- kokend water
- snuf zout
Neem 200 gr pastabloem en meng hier 1 theelepel olijfolie en een snuf zout doorheen. Voeg geleidelijk ongeveer 100 ml kokend water toe en kneed door tot een mooi soepel deeg. Pak het deeg in met folie en laat het 45 minuten rusten.
cheat: Wil je helemaal makkelijk doen, dan kan je het deeg ook gewoon met de mixer met deeghaak maken.
Pak het deeg in met folie en laat het even een paar minuten rusten. Ga je het deeg pas later verder bereiden ,bewaar het dan in de koelkast.
Kneed het deeg nog even goed door. Neem de helft van het deeg en rol het door de pasta machine op de wijdste stand. Vouw het dubbel en draai het nogmaals door de pasta machine. Herhaal dit proces ongeveer 3 keer tot het deeg moei soepel is en niet meer rafelt. Dan stel je de pasta machine steeds wat lager in en rolt het uit tot een lange dunne plak.
Schep kleine hoopjes vulling op de pasta. Bestrijk de pasta met wat water en leg de tweede plak pasta er op. Zorg dat er geen lucht in de ravioli’s zit. Steek de ravioli’s uit en leg ze op een bord met wat bloem.
Breng een grote pan water aan de kook. Voeg zout of wat bouillon toe. Laat de ravioli’s voorzichtig in het water glijden. Kook ze in ongeveer 3 minuten gaar.
Serveer met salieboter of olijfolie.
2 maart 2015 at 11:18
Pesto van doperwten, lijkt me lekker!
Wat voor vulling ga je volgende week maken?
2 maart 2015 at 15:18
Pompoen met salie! Mijn favoriet 🙂