bananen brood

Ik maak vaak bananenbrood. Er zijn op het internet wel meer dan duizenden recepten te vinden en je kan eindeloos variëren.
Dit recept maakte ik vanmorgen en ik kreeg via verschillende social media de vraag voor het recept. Bij deze het recept.  Bananenbrood

Ingrediënten
150 gr gemalen havervlokken/havermout)
150 gr speltmeel
1 el gebroken lijnzaad
7 gr bakpoeder
1,5 thl kaneel
1/2 thl gemberpoeder
flinke snuf zout
120 ml ongezoete plantaardige melk (ik gebruikte cashewmelk)
2 thl vanille extract
+- 12 dadels (het formaat dat je in de supermarkt vind)
100 gr rozijnen
3 grote rijpe bananen
noten of pitten

Verwarm de oven voor op 170graden. Plaats het rooster in het midden en vet je bakvorm in.
Pureer de dadels met een keukenmachine of staafmixer. Zijn de dadels taai of droog, dan kan je ze eerst even een half uurtje laten weken in warm water.

Meng in de kom het havermeel, speltmeel, lijnzaad, kaneel, gember, zout, bakpoeder en de rozijnen.
Prak de bananen en meng de dadelpuree, plantaardige melk en vanille extract er door heen.
Roer met een spatel alles goed door elkaar en doe dit in je bakblik.
Ik strooide er nog wat pompoenpitten overheen.

Plaats het bakblik in het midden van het rooster en bak het bananenbrood voor 50-55 minuten. Open de ovendeur niet tussendoor want dan zakt hij in.
Laat het bananenbrood in de bakvorm nog even afkoelen.

Snij in plakken, eet het zo of met wat lekkere notenpasta!
Lekker bij een kop thee maar ook ideaal voor onderweg of in de broodtrommel.