Dit receptje is zo simpel en zo ontzettend lekker dat ik het met jullie moet delen.
Ik kwam het toevallig tegen in een oude post op facebook van ‘The Green Happiness’. Ik ben erg gecharmeerd door alle recepten van deze twee dames en heb ze nog niet kunnen betrappen op iets saais of smakeloos.

Heerlijke carrot cake balletjes. Raw Vegan en suikervrij, maar vooral gewoon enorm lekker.

Heerlijke carrot cake balletjes.
Raw, Vegan en suikervrij, maar vooral gewoon enorm lekker.

Omdat ik vandaag mijn nieuwe foodprocessor binnenkreeg wilde ik een recept vinden waarbij ik hem gelijk kon uitproberen. Je maakt het recept eigenlijk helemaal met de hand, maar ik heb de dadels gehakt, de wortels geraspt en het geheel gemengd in mijn foodprocessor.

Ingrediënten voor 20 balletjes:
– 100 gram havermout
– 1 wortel, geraspt (ongeveer 100 gram)
– 50 gram rozijnen of gedroogde moerbeien
– 100 gram dadels (ontpit en fijngehakt)
– 60 ml water
– 1 theelepel vanille poeder (1 vanillestokje)
– 1 theelepel kaneel
– Een snufje nootmuskaat, gember en kardemon
– 50 gram geraspte kokos (om de balletjes in te rollen)

Bereidingswijze:
1. Doe de havermout, geraspte wortel en rozijnen in een mengkom. Ontpit en snijd de dadels in kleine stukjes en voeg toe aan de kom samen met de andere ingrediënten (behalve de geraspte kokos).
2. Meng goed met je handen totdat alle ingrediënten goed zijn gemixt zijn en je een stevig deeg hebt gevormd.
3. Vorm 20 kleine balletjes van het deeg en rol ze in de geraspte kokos.

Eet smakelijk!

Deze heerlijke snack is vrij van noten, melk, ei. Oftewel Vegan en Raw. In 15 minuutjes klaar en gewoon ontzettend lekker! Ook mijn volkje smult er heerlijk van.

Heerlijke carrot cake balletjes. Raw Vegan en suikervrij, maar vooral gewoon enorm lekker.

Snel, simpel en heerlijk!