Ik kom graag in de toko maar nu ik in de suburbs woon moet ik een stukje reizen om een goeie te vinden.
Sinds kort gaan we af en toe naar Oriental Express in Beverwijk, een Aziatische supermarkt. Hier zou ik uuuuuuren kunnen ronddwalen om alles te bestuderen. Helaas ben ik gezegend met 3 ongeduldige kinderen dus ook hier geldt net als in een ‘gewone’ supermarkt, pak wat je nodig hebt en gaaaaan met die pisang.
Vandaag ga ik sushi maken en morgen Gado gado of iets in die trant. Bij de toko kan je heel veel vegetarische en veganistische producten vinden. Hierbij even een overzichtje van de buit van vandaag.

Aziatische snacks

Vegan vietnamese loempia's

De kinderen hadden zin in loempia’s. Nu hebben we geen frituur maar dit kan ook in een pannetje olie. Deze loempia’s zijn gevuld met groente en behalve vegetarisch ook nog vegan.

Edamame sojabonen diepvries

In de diepvries vond ik ook deze sojaboontjes, ideaal voor je hipster bowl of salade.
Naast de gepelde heb ik ook de ongepelde meegenomen. Lekker bij de sushi vanavond.

emping blado vegan

Bij de toko neem ik eigenlijk altijd wel Emping of Cassave chips mee. Dit keer nam ik Emping Melindjo, dit is de gewone emping. Het is chips gemaakt van de melindjo noten. Het is een tikkie bitter en lekker knapperig. De Emping Blado is dezelfde notenchips maar dan overgoten met een pittige chili saus, heel erg lekker bij de borrel.

Japans en Indisch

nori sake gember

Vanavond maak ik lekker zelf sushi, vandaar de norivellen. Daarbij kan natuurlijk de ingelegde gember niet ontbreken. Ik vind deze roze gember lekkerder dan de gele uit de supermarkt. Verder heb ik een klein flesje sparkling Sake gekocht.

toko shopping

Morgen kook ik Indisch en ik had wat essentials aan te vullen dus kocht ik peultjes, verse kurkuma, ketjap manis, tempeh, tempeh goreng (kan trassie bevatten), Tom Ka Paste (zonder garnalen pasta!) en Silken tofu voor een vegan kwartaart recept dat ik wil proberen.

sambal tauge spinazie

 

Als laatste heb ik nog lekkere spinazie en taugé voor de Gado Gado. De shi take gebruik ik voor de sushi. Een extra grote pot Sambal Badjak. Deze sambal is favoriet bij ons thuis, super lekker en geen trassie/garnalenpasta. Het blikje coconut juice is lekker voor tussendoor. Deze bevat kleine stukjes jonge kokosnoot, superlekker.

 

tot slot: volg @happyveggiefamily op Instagram voor de foto’s van al het lekkers dat ik heb gemaakt met mijn aankopen!
Wat kopen jullie meestal bij de toko?
Heb je vragen over wat er vegan proof is bij de toko? Laat het mij weten in een reactie!